پایین ترین قیمت پرشر سوئیچ ها را با فروشگاه اینترنتی پمپ سنتر 1 تجربه کنید ! راحت ترین روش خرید پرشر سوئیچ در ایران ! زمانیکه بخواهیم در صنعت، فشار مخازن را تنظیم کنیم و یا از افزایش فشار در محیط هایی که تحت فشار هستند جلوگیری کنیم از پرشر سوئیچ (کنترلر فشار) استفاده میکنیم و به صورتی طراحی شده تا بتواند روند عملکرد فشار در سیستم را مونیتور کند و زمانی که فشار به میزان ست شده (Set point) می رسد، Pressure switch طی یک پروسه، به صورت یک کلید الکتریکی فرمان را ارسال می کند.
معمولا به صورت مکانیکی و مانند فشار سنجها با مکانیزمهای بوردون یا دیافراگم و بلوز در نقطه ست پوینت یا تنظیم یه رله را فعال میکند و با فرمان کنتاکت خود در خروجی عمل میکند.
در سوئیچ فشار نیز مانند مانومتر یا گیج فشار، از همان المان های تبدیل کنندۀ فشار به حرکت مکانیکی بهره می جویند که این المان ها در حقیقت فشار را حس می کنند و آن را به صورت یک عمل مکانیکی در اختیار ما قرار می دهند.
پرشر سوئیچ این وظیفه را دارد که در صورت رسیدن فشار به یک میزان مشخص، سیستم را قطع یا وصل کند تا از آسیب رسیدن به تجهیزات سیستم به خصوص کمپرسور جلوگیری شود و مانند مانومتر یا گیج فشار، از همان المان های تبدیل کنندۀ فشار به حرکت مکانیکی استفاده میکند که این المان ها در حقیقت فشار را حس می کنند و آن را به صورت یک عمل مکانیکی در اختیار ما قرار می دهند.
در تمامی حالت های پرشر سوئیچ از جمله کپسولی، دیافراگمی، بیلوز دار،بردونی، قطعۀ تحت فشار بر اثر نیروی اعمالی تغییر شکل می دهد و جابجا می گردد تا کنتاکت را قطع و وصل نماید. در برخی پرشر سوئیچ ها یک فنر برای تنظیم میزان حساسیت سوئیچ وجود دارد و تا حدی می توان دقتش را با آن تنظیم نمود.
ممکن است سوئیچ فشار انتخابی دارای یک ولوم یا درجۀ تنظیم باشد که توسط آن می توانید در دامنۀ عملکرد سوئیچ فشار خود، یک فشار مشخص را انتخاب نمایید مثلا اگر یک پرشر سوئیچ ۰ تا ۶ بار داریم که دارای یک درجۀ تنظیم است، می توانیم بین ۱و ۲ و ۳ و ۴ و ۵ و ۶ bar، یکی را انتخاب نموده و در آن فشار سوئیچ بگیریم.
محیط کار پرشر سوئیچ
منظور از محیط کار، محل و شرایط اقلیمی و شیمیایی، دینامیکی و مکانیکی محیطی است که Pressure switch شما در آن محیط نصب شده و عمل می نماید. به طور قطع سوئیچی که در منزل شما در موتورخانه روی پمپ آب یا روی پکیج رادیاتور نصب شده با پرشر سوئیچی که بر روی یک پمپ روی کشتی در دریا نصب می شود و با آب دریا در تماس است یا پرشر سوئیچی که مدام زیر آفتاب قرار دارد، فرق می کند و مدت زمان خراب شدن سوئیچ کاملا به این محیط ها بستگی خواهد داشت.
از جمله مهمترین کمیت های مورد اندازه گیری در واحد های صنعتی، کمیت فشار می باشد، بگونه ای که برای تعین نوع تجهیزات ابزار دقیق معمولا یکی از آیتم هایی که همواره مورد سوال است ، فشار سیستم و در نتیجه ماکزیمم فشار قابل تحمل آن می باشد.از اینرو همواره نیازمند تجهیزاتی هستیم تا با توجه به شرایط محیطی و استاندارد های مربوط بتوانند فشار سیستم را اعلام کنند و با توجه به آن عمل می کنند. مانوستات( manostat) :یکی از تجهیزات متداول در زمینه ابزار دقیق میباشد که تشکیل شده از یک عدد مانومتر ( گیج فشار ) و یک عدد پرشر سوئیچ که میتواند بروی یک یا چند فشار مختلف تنظیم گردد و یک سیگنال off/on را به تجهیزات مورد نظر از قبیل شیر یا پمپ ……. ارسال نماید. MANOSTAT دارای دو وظیفه مهم میباشد: اول محافظت از اجزاء سیستم در برابر خرابیهای ناشی از تغییرات فشار و دوم کنترل تغییرات فشار این سوییچ به سه نوع اصلی تقسیم میشود:
کلید کنترل فشار پایین
کلید کنترل فشار بالا
کلید کنترل فشار چند مرحله ایی
جنس مانومتر ها در اغلب مانوستات ها از استیل با کانکشن استیل یا برنج می باشد که در صفحات ۱۰ سانت یا ۱۶ سانت تولید میگردد.اغلب این تجهیزات قابلیت ترزیق روغن نیز دارا می باشند.
محدوده یا رنج فشار کاری سوئیچ فشار
برای محدوده های فشار مختلف، پرشر سوئیچ های مختلفی ساخته شده است؛ تقریبا تمامی رنج های کاری از تخصصی گرفته تا عمومی تحت پوشش مناسب انواع برند ها قرار می گیرد. محدودۀ فشار از منفی یک بار معادل خلاء شروع شده و تا دو هزار بار نیز می رود. اما چرا ما باید محدودۀ فشار کاری خود را بشناسیم؟ هیچوقت پرشر سوئیچ ها را روی یک رنج فشار نمی سازند. اما در حالت کلی می توانیم بگوییم پرشر سوئیچ صفر تا یک بار ۰-۱bar که در این حالت شما می توانید در محدودۀ صفر تا یک بار فشار، پرشر سوئیچ خود را روی فشار مورد نظر خود (به عنوان مثال ۰٫۶ بار) تنظیم کنید. برای این تنظیم نمودن معمولا روی پرشر سوئیچ یک پیچ و یا یک ولوم وجود دارد که می توان به کمک آن عدد فشار را تنظیم نمود.
حال باید ببینیم چه محدودۀ فشار مد نظر است، مثلا ما در سیستم ۸ بار فشار کلی داریم و می خواهیم زمانی که فشار سیستم به ۶ بار رسید پمپ روشن شده و فشار را به ۸ برساند، روی ۸ بار پمپ خاموش شود و دوباره تا ۶ بار خاموش بماند. در این حالت شما به یک پرشر سوئیچ نیاز دارید که محدودۀ ۶ تا ۸ بار را تحت پوشش قرار دهد، چیزی که در بازار موجود است می تواند پرشر سوئیچ ۰٫۲ تا ۸ بار باشد که انتخاب مناسبی است.
انواع Pressure switch
دو نوع پرشر سوئیچ داریم که عبارتند ازالکترومکانیکی و حالت جامد (Solid State). در سوئیچهای الکترومکانیکی انواع مختلفی از سنسورها برای اندازه گیری فشار استفاده میشوند که بسته به ویژگیهای این سنسور، محدوده کاری سوئیچ مشخص میشود. بعضی از این مدلها به شرح زیر هستند:
دیافراگمی
در این نوع از یک دیافراگم فلزی برای فعالسازی سوئیچ استفاده میشود. چنین سوئیچهایی تا فشار 10 اتمسفر میتوانند کار کنند و خطایی برابر با 0.5 درصد دارند. نقطه ضعف این پرشر سوئیچها در این است که تعداد چرخههای کمی را در مدت زمان مشخص میتوانند پاسخگو باشند (کمتر 25 چرخه در دقیقه).
لوله بوردونی
برای تشخیص تغییرات فشار، از لوله بردونی در این نوع از سوئیچ استفاده میشود. لوله بوردون از یک لوله فلزی خمیده بیضوی تشکیل میشود که در صورت افزایش فشار، این لوله باز میشود و اگر فشار کاهش پیدا کند، این لوله به سمت داخل حرکت میکند. محدوده کاری سوئیچهای بوردونی میان 3.5 تا 120 مگاپاسکال بوده و خطای آنها هم 0.5 درصد است. همانند پرشر سوئیچ دیافراگمی، مدل بوردونی هم نرخ چرخه پایینی دارد (کمتر از 25 چرخه در دقیقه).
پیستونی
در این نوع از پرشر سوئیچ، از یک پیستون که توسط اورینگ آببندی شده است، استفاده میشود که با وارد شدن فشار به یک فنر، زبانه سوئیچ حرکت میکند. این سوئیچها تا فشار 80 مگاپاسکال نیز میتوانند کار کنند. خطای پرشر سوئیچهای پیستونی در حدود 2 درصد است و طول عمری تا 2.5 میلیون چرخه را دارند.
پیستونی-دیافراگمی
در این نوع از کنترلر، از یک دیافراگم الاستومتری استفاده میشود که باعث حرکت پیستون میشود و این پیستون زبانه سوئیچ را حرکت میدهد. محدوده کاری این سوئیچها از فشار خلا تا 11 مگاپاسکال است و دقتی با خطای 2 درصدی دارند.
حالت جامد (سالید استیت)
در سال 1980 اولین پرشر سوئیچ سالید استیت معرفی شد که از ترکیب یک کرنش سنج و یک ترایاک است. پرشر سوئیچهای حالت جامد امروزی 1 تا 4 نقطه سوئیچ مختلف دارند و قابل برنامه ریزی هستند. همچنین خروجی آنها به صورت سیگنال دیجیتال یا آنالوگ میتواند باشد و بر روی آنها نیز یک صفحه نمایش قرار میگیرد. از مزیتهای پرشر سوئیچهای سالید استیت نسبت به نمونههای الکترومکانیکی میتوان به خطای کمتر در حدود 0.25 درصد، مقاومت در برابر لرزش و ضربه، توانایی کار کردن در طیف گستردهای از فشارها، پایداری در طول زمان و طول عمر بسیار بیشتر اشاره کرد.
و اما پرشر سوئیچ ها را از لحاظ کاری می توان در انواع مختلفی دسته بندی کرد:
هوا
معمولا در سیستم های پنتوماتیک یل کمپرسورهای هوا استفاده می شود، از انواع ساده پرشر سوئیچ می باشد.
گاز
نکته مهم در این پرشر سوئیها این است که تا جای ممکن در قسمت الکترونیکی آنها از جرقه زدن اجتناب شود زیرا از این دسته سوییچ ها برای گازهای مشتعل استفاده می گردد.
آب
بیشترین زمینه مصرف آن پمپ های آب هستند و خطوط آبرسانی، از انواع ساده پرشر سوئیچ به شمار می روند.
بخار
خصوصیت اصلی این سوئیچ ها تحمل دمای زیاد می باشد، همچنین این سوئیچ ها باید توانایی تحمل رطوبت را نیز داشته باشند.
موارد مهم در انتخاب یک پرشر سوئیچ:
نقطه تنظیم و رِنج کاری
حداکثر فشار قابل تحمل کنترلر فشار
پرشر سوئیچ IP قابلیت استفاده در محیط های انفجاری و نحوه اتصال و کانکشن کنترلر فشار
دقت و تکرار پذیری کنترلر فشار
درجه حفاظت ( کد IP) برای سوئیچ فشار
کد IP میتواند یک فاکتور مهم در هنگام انتخاب یک سوئیچ فشار باشد که بسته به محیط اطراف سیستم تبرید باید انتخاب شود. عدد اول از سمت چپ نشانگر میزان مقاومت دستگاه در برابر جسم سخت خارجی و عدد دوم میزان مقاومت در برابر نفوذ آب را نشان میدهد.
به طور کلی میتوانیم بگوییم که هرچه این عدد بزرگتر باشد، میزان مقاومت در برابر رطوبت، گرد و خاک و دیگر آلودگیها بیشتر است.
نحوه انتخاب سوئیچ فشار مناسب
در هنگام انتخاب یک پرشر سوئیچ باید دقت داشت که سیستم در چه محدوده فشاری کار میکند. به عنوان مثال باید حداکثر فشاری که در چرخه به وجود میآید را بررسی کرد تا بتوان پرشر سوئیچ را انتخاب کرد که بتواند تا آن محدوده فشار کار کند. برای این کار باید در یک دمای مشخص، فشار ماده مبرد را در حالت تراکم پیدا کرد. به طور معمول شرکت سازنده آن، بازه فشاری که کنترلر در آن میتواند کار کند و حداکثر فشار قابل تحمل توسط پرشر سوئیچ را اعلام میکنند.
پایین ترین قیمت پرشر سوئیچ را با فروشگاه اینترنتی پمپ سنتر 1 تجربه کنید ! راحت ترین روش خرید پرشر سوئیچ در ایران !
آخرین دیدگاهها